Yokebe måltidsersättning test 2022 – resultat och recension

Vill du gå ner i vikt tillsammans med Yokebe måltidsersättning? Vi har testat Yokebe och andra alternativ för att tipsa dig om en säker och stadigvarande viktnedgång.

Nedan följer för- och nackdelar med Yokebe måltidsersättning och vi guidar dig i vad som annars ses som en djungel av olika råd om viktnedgång.

Fördelar med Yokebe måltidsersättning

Måltidsersättning har kommit att bli ett populärt alternativ för att snabbt gå ner i vikt på ett sunt och enkelt vis, utan att behöva motionera. En måltidsersättning är som det låter ett sätt att ersätta en måltid på med ett kalorisnålt alternativ som ändå mättar. Du blandar måltidsersättningarna, eller ‘’shakes’’ som de också kallas, med vatten eller mjölk. Det går att ersätta en eller alla måltider på en dag eftersom du får en fullgod måltid med alla livsnödvändiga vitaminer och mineraler.

Just Yokebe har ett högt proteininnehåll, vilket gör att du känner dig mätt längre. Det gör det också lämpligt för dig som tränar att bibehålla muskelmassa och fortsätta träna med samma energi som före dieten.

Måltidsersättning från Yokebe är väldigt enkelt eftersom du slipper räkna kalorier eller som vissa dieter: väga din mat. En Yokebe-måltid innehåller färre än 300 kalorier, vilket gör det enkelt för dig att hålla koll på ditt kaloriintag och du kan enkelt välja hur många av dina måltider du vill ersätta med Yokebe. Du blandar enkelt pulvret med mjölk och en halv tesked vegetabilisk olja. För en ytterst kalorisnål shake väljer du vatten, för en godare smak med Yokebe och en något mer mättande effekt, väljer du mjölk. Dessutom har Yokebe en alldeles egen sorts shaker som du enkelt blandar de få ingredienserna till måltidsersättningen i genom att skaka dem i shakern i 10 sekunder, sedan är Yokebe färdig att drickas direkt ur shakern. Yokebe måltidsersättning finns i tre goda smaker – originalet ‘’Classic’’ med en fyllig, len och naturlig sötma från honung och så finns de nytillkomna smakerna choklad och jordgubb.

Nackdelar med Yokebe måltidsersättning

Den största nackdelen måste vara att Yokebe är väldigt svår att få tag i. Många av de största apoteken är återförsäljare men den kan i butik ändå vara svåra att få tag i, så man kan behöva leta på ett internetapotek. Det går även att söka efter återförsäljare på Yokebes egen hemsida.

Trots tre olika smaker att välja bland kan Yokebe smaka rätt tråkigt om man blandar med endast vatten. Med mjölk framhävs smakerna bättre och smakar godare. Blandar du Yokebe med endast vatten får du dessutom inte en fullgod måltid.

Alternativ till Yokebe är ofta enklare att få tag i på marknaden och brukar även återfinnas i vanliga livsmedelsbutiker. Alternativen erbjuder ibland en smakgaranti, vilket kan vara till din fördel om du använder måltidsersättningar under en längre tid. Yokebe erbjuder dock inte detta.

Bästa alternativet till Yokebe måltidsersättning

Efter att ha testat en mängd olika sorters måltidsersättningar blev vår personliga favorit ‘’Diet Shake’’ från tillverkaren Svenskt Kosttillskott. Den har fått ett stort genomslag på marknaden, förmodligen tack vare sin goda smak och dess fördelaktiga innehåll. Det finns hela åtta olika smaker att välja bland och de garanterar god smak oavsett om du blandar shaken med vatten eller mjölk. Svenskt Kosttillskott erbjuder en smakgaranti för din shake och du har rätt till att returnera dina shakes och få tillbaka pengarna om du inte känner dig nöjd med produkten och den inte levt upp till dina förväntningar.

Förutom smaken är också fördelningen mellan mängden protein och kolhydrater mer fördelaktig för dig som vill gå ner i vikt. Kolhydraterna är betydligt färre i en Diet Shake än i Yokebe, endast 5,6 g för en portion, vilket du bör tänka på är en betydande faktor för att också kunna gå ner i vikt. Proteininnehållet är väldigt högt även i denna shake, hela 14,2 g protein, vilket ger dig bra mättnadskänsla. Vill du få en snabb viktnedgång kan du blanda Diet Shake med vatten så innehåller en portion endast 100 kalorier.

Hur gick testerna av Yokebe måltidsersättning till?

Vår test av Yokebe är framtaget baserat på information inhämtat från forum, produktbeskrivningar, produktrecensioner samt våra egna slutsatser.

Måltidsersättning: Detta ska du tänka på

Även fast det kan verka lockande att gå ner i vikt snabbt kan det vara bra att tänka på hur mycket du reducerar ditt kaloriintag. Att plötsligt ersätta alla måltider med måltidsersättning kräver ett starkt psyke. Innan kroppen har fått vänja sig kan du känna dig orkeslös och hungrigare än vanligt eftersom minskat kaloriintag också innebär ett minskat energiförråd. Huvudvärk och illamående är också vanliga biverkningar. Det kan därför vara bra att börja med att bara ersätta ett eller två mål om dagen. Räkna gärna på hur mycket kalorier du i vanliga fall äter på en dag och räkna därefter hur mycket du minskar dem med om du väljer att ersätta en eller två måltider med shakes per dag. Redan då förstår du att du kan gå ner i vikt, tack vare att måltidsersättningarna innehåller så lite kalorier. Med endast 100 kalorier i en shake behöver du knappast vara orolig över att inte gå ner i vikt.

Källor