Bekämpa bakterier som orsakar diarré och uppblåsthet med dessa enkla tips

Lider du ofta av diarré och uppblåsthet? Om så är fallet är du inte ensam. Miljoner människor runt om i världen drabbas dagligen av dessa obekväma symtom. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera några enkla tips som kan hjälpa dig att bekämpa de bakterier som orsakar dessa problem.

Helicobacter pylori, eller H. pylori, är en bakterie som finns i magen. I de flesta fall finns den i ett vilande tillstånd och orsakar inga symtom. Men om bakterien blir aktiv kan den orsaka ett antal magbesvär, bland annat diarré, uppblåsthet och matsmältningsbesvär.

Det finns ett antal sätt att motverka effekterna av H. pylori, men ett av de mest effektiva är genom kosten. Specifikt kan man genom att äta livsmedel som innehåller mycket fibrer och antioxidanter bidra till att minska symptomen på H. pylori-infektion.

Att dessutom undvika livsmedel med hög syrahalt kan också vara till hjälp för att bekämpa bakterien. Med en lämplig diet är det möjligt att hindra H. pylori från att orsaka magbesvär.

Det är viktigt att vara medveten om de bakterier som kan orsaka diarré och uppblåsthet, eftersom dessa kan vara extremt obekväma och till och med farliga om de inte behandlas.

Bakterierna är vanliga i utvecklingsländer där hygienen inte alltid håller måttet, men alla kan drabbas av dem. Bakterierna orsakar smärta och inflammation i magen, vilket kan leda till kronisk gastrit eller magsår om de inte behandlas ordentligt.

Dessutom har forskning också visat att denna typ av bakterier kan öka risken för att utveckla cancer. Därför är det viktigt att vidta åtgärder för att undvika kontakt med dessa bakterier och att söka läkarhjälp om du får symtom.

Här visar vi dig hur du kan undvika och bota kronisk gastrit och potentiellt dödliga magsår för din egen och andras säkerhet.

Hur sprids Helicobacter pylori (diarré och uppsvälldhet)?

Det är vanligt att människor kommer i kontakt med Helicobacter pylori-bakterien under barndomen. Detta beror på att barn är mer mottagliga för infektioner och bakterier.

Helicobacter pylori (diarré och uppsvälldhet)

Dessutom kan nästan 60 % av befolkningen ha bakterien i ett vilande tillstånd. Bakterien överförs från person till person eller via vatten eller infekterad mat. Vissa människor har aldrig några symtom, men andra utvecklar gastrit, magsår och reflux vid en viss ålder.

I vissa fall har H. pylori-bakterien också kopplats till sjukdomar som magcancer. Därför är det viktigt att vara medveten om orsakerna till spridningen av denna bakterie.

Några gemensamma nämnare vid spridning av Helicobacter pylori

 • Barn är mer mottagliga för infektioner och bakterier, vilket gör det vanligt att de kommer i kontakt med denna typ av bakterier.
 • Vissa människor får aldrig några symptom, men andra kan få gastrit, magsår eller reflux vid en viss ålder.
 • Den överförs från person till person eller genom förorenad mat eller vatten.
 • Enligt läkare kan nästan 60 procent av befolkningen ha en vilande form av bakterien, och man kan bära den utan att det skadar resten av livet.
 • Tänk på att H. pylori-bakterien i vissa fall har förknippats med magcancer enligt studier!

Symtom på att du kan ha H. pylori i din kropp

H. pylori är en typ av bakterie som vanligtvis finns i magen eller tarmarna. I de flesta fall orsakar bakterien inga symtom. Men om du tror att du kan ha H. pylori i kroppen bör du kontakta en läkare för analys.

Symptom och behandling H. pylori – uppsvälld mage

Vid dessa tester undersöks patientens andedräkt efter att ha druckit en radioaktiv isotop. Om H. pylori finns i magen kommer den att absorbera isotopen och synas i testet. Om du har H. pylori i kroppen finns det vissa behandlingar som kan eliminera bakterien och minska risken för att utveckla magsår.

Om du bär på bakterien H. pylori i magen är det mer sannolikt att du får följande problem efter 40 års ålder:

 • Uppsvälldhet
 • Magbesvär
 • Gaser
 • Dålig andedräkt
 • Illamående och kräkningar
 • Anemi eller svart avföring
 • Trötthet

Behandling mot bakterien H. pylori (Helicobacter pylori)

Helicobacter pylori är en bakterie som kan infektera magsäcken och tolvfingertarmen och orsaka symtom som buksmärta, uppblåsthet, uppstötningar och illamående. I vissa fall kan H. pylori-infektion också leda till magsår.

Fungerar antibiotika mot H. Pylori?

Antibiotika används traditionellt för att behandla H. pylori-infektion, men ny forskning har visat att bakterien i vissa fall har blivit resistent mot antibiotika. Därför är det viktigt att prata med din läkare om andra behandlingsalternativ.

Livsmedel som har antibiotisk inverkan

Det finns ett antal livsmedel som har visat sig ha en antibiotisk effekt mot H. pylori, bland annat vitlök, lök, ingefära, timjan, rosmarin, mynta, honung och yoghurt. Dessa livsmedel kan hjälpa till att döda bakterien och minska symtomen.

Behandla Helicobacter pylori med livsmedel som vitlök
Behandla Helicobacter pylori med livsmedel som vitlök

Dessutom är det viktigt att undvika livsmedel som kan främja produktionen av magsyra, till exempel koffein och kryddig mat. Genom att införliva dessa livsmedel i din kost kan du hjälpa till att behandla en H. pylori-infektion och förhindra att magsår utvecklas.

Probiotika

Om du letar efter ett sätt att förbättra din allmänna hälsa kan du överväga att ta probiotika. Probiotika är levande mikroorganismer som kan erbjuda en mängd hälsofördelar, bland annat genom att förbättra matsmältningen och minska risken för vissa kroniska sjukdomar.

De kan också bidra till att stärka kroppen mot infektioner, till exempel Helicobacter pylori-bakterien. Denna bakterie är en av de främsta orsakerna till magsår, och den har kopplats till en ökad risk för vissa typer av cancer.

Probiotika kan hjälpa till att avlägsna denna bakterie från kroppen och minska risken för dessa allvarliga hälsoproblem.

Övriga livsmedel som motverkar diarré och H. pylori

Förutom ovanstående livsmedel finns det några andra livsmedel som kan hjälpa dig att bekämpa H. pylori.

Dessa inkluderar ananas, selleri, broccoli, ingefära, gurkmeja, kål eller grönkål, rå potatis, morot och ananas.

Broccoli hjälper också mot H. pylori
Broccoli hjälper också mot H. pylori

Var och en av dessa livsmedel innehåller föreningar som har visat sig vara effektiva mot H. pylori i laboratoriestudier.

När de kombineras med andra strategier för att läka magsår, till exempel stressreducering och undvikande av utlösande livsmedel, kan dessa livsmedel hjälpa dig att uppnå fullständig remission av dina magsår.

Sammanfattning

Denna artikel ger information om hur man bekämpar de bakterier som orsakar diarré och uppblåsthet.

Det första steget är att äta livsmedel som har antibiotisk verkan, t.ex. vitlök, lök, ingefära, timjan, rosmarin, mynta, honung och yoghurt. Dessa livsmedel kan hjälpa till att döda bakterierna och minska symtomen.

Dessutom är det viktigt att undvika livsmedel som kan främja produktionen av magsyra, till exempel koffein och kryddig mat.

I innehållet rekommenderas också probiotika som ett sätt att förbättra den allmänna hälsan och minska risken för infektioner som H. pylori.

Slutligen, andra livsmedel som bekämpar diarré och H. pylori är ananas, selleri, broccoli, ingefära, gurkmeja, kål eller grönkål, rå potatis, morötter och ananas.