Jojobaolja till räddningen – 8 olika tillfällen då jojobaolja fungerar kanon

Att använda sig av naturliga produkter när det gäller hudvård och hälsa i övrigt är något som växer för varje år. Fler blir medvetna om vilka problem och gifter som kommer med att använda onaturliga skönhetsprodukter och inser vilka problem detta medför. När det gäller ekologisk och naturlig hudvård så finns det mängder av olika huskurer och produkter som man kan använda sig av, vissa fungerar bättre och andra sämre. Kanske använder du idag äppelcidervinäger och vanligt vatten som en ansiktstoner? Eller citron till att motverka finnar? Brukar du kanske använda olivolja till lite av varje? Det är du i så fall inte ensam om.

En olja som många numera har som sin favorit när det gäller ekologisk och naturlig hudvård är jojobaolja, vilken du kan köpa i de flesta välsorterade butiker som säljer naturliga skönhetsprodukter och hälsokost, både online och i butiker. Jojobaolja är ett rent och naturligt extrakt som tillverkas av fröna till jojoba busken vilken naturligt återfinns i södra Arizona, norra delen av Mexico och södra Kalifornien. Även om detta botaniskt flytande extraktet vanligtvis benämns som en olja så är i praktiken jojobaolja ett slags flytande vax som har egenskaper som väldigt mycket liknar oljan i människans hud. Detta betyder i praktiken att om du applicerar jojobaolja i ditt ansikte kan du, speciellt om du har fet hud,  ”lura” din hud att producera mindre olja- På så vis minskar du mängden glansig hud i ditt ansikte utan att behöva använda makeup för att dölja den feta huden.

Förutom att använda jojobaolja till att reglera hudens produktion av olja som hittar du nedan 8 olika användningsområden för jojobaolja:

  1. Jojobaolja som en återfuktande nattkräm: Om du använder jojobaolja på dagen kommer ditt ansikte att  vara extra glansikgt under tiden som oljan verkar. Många användare av jojobaolja föredrar att använda jojobaoljan under natten genom att applicera några droppar i sin nattkräm, eller genom att bara smörja in några droppar i nacke och ansikte innan läggdags.
  2. Smink borttagare:  Jojobaolja fungerar utmärkt när du vill ta bort din smink i ansiktet och oljan är tillräckligt mild för att du ska kunna använda den till att ta bort smink som mascara från ögonen också. Lägg några droppar jojobaolja på en bomulls pad och tvätta sedan försiktigt bort smink och mascara från ögon och ansikte.
  3. Jojobaolja förebygger finnar: Många personer som lider av finnar påstår att regelbunden användning av jojobaolja minskat deras utbrott av acne och finnar. Tag en titt på sidan acne.org för mer information om detta.
  4. Återfuktare efter dusch: Fördela ut några droppar jojobaolja på dina händer, fötter och övriga hudområden så blir din kropp inte torr efter att du har duschat.
  5. Jojobaolja som läppbalsam: Applicera jojobaolja på dina läppar på liknande sätt som du skulle använda ett vanligt läppbalsam. Detta motverkar och förebygger torra och spruckna läppar.
  6. Motverka torra nagelband: Om du har eller vill slippa få torra nagelband rekommenderar vi att du behandlar dina nagelband med lite jojobaolja.
  7. Jojobaolja i håret: Att använda jojobaolja till håret kan göra underverk för både torrt och fett hår. Eftersom jojobaoljan har en reglerande effekt kan alla hårtyper få bättre hår genom att tillämpa jojobaolja. Prova att blanda ut lite jojobaolja i din nuvarande hårbalsam.
  8. Jojobaolja efter rakning: Oavsett om du rakar ansikte eller ben så mår huden bra att prepareras med jojobaolja innan du lägger på raklödder eller gel. På så vis skyddar du huden från en del av de påfrestningar som rakningen medför och din hud blir väldigt mjuk efter rakningen.

Har du några egna erfarenheter från att använda jojobaolja på något sätt så får du gärna dela med dig av dina erfarenheter genom att lämna en kommentar nedan.